Agenda

 

Basiscursus Verbindende Communicatie
Door mijn collega Helen Janssen.
Kijk op haar website voor meer informatie: www.helenjanssen.nl.


Zelfzorg in mantelzorg

Als mantelzorger geef je zorg aan iemand met wie je een emotionele band hebt. Dit geeft voldoening en kan tegelijkertijd zwaar zijn: de verantwoordelijkheden, praktische taken en emotionele kant. Veel mantelzorgers herkennen het: schuldgevoel als het je te veel wordt. Stress om alle ballen in de lucht te houden. ‘Nee’ willen zeggen, en niet weten hoe.
In een cursus van vier dagdelen gaan we kijken naar jouw behoeften als mantelzorger en  hoe je daar op een duidelijke en respectvolle manier over kunt praten met bijvoorbeeld degene voor wie je zorgt. Want voor beide partijen is het fijn om te geven en nemen vanuit plezier en verbinding.

Wanneer: Op aanvraag.

 


Jongeren op de werkvloer: kloof of kans?

Generatie Y zoekt een plek op de arbeidsmarkt. Voorgaande generaties zoals de Generatie X en de Babyboomers hebben andere waarden met betrekking tot werk dan Generatie Y. Hoe gaat dat op de werkvloer?
In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:
-Welke waarden hebben de verschillende generaties met betrekking tot werk?
-Wat voor invloed hebben deze waarden op samenwerking tussen verschillende generaties?
-Wat kun je doen om iedere generatie tot haar recht te laten komen en optimaal samen te werken?
-Verbindende Communicatie als middel tot win-win.

De Workshop is geschikt voor HR-managers, professionals in arbeidscommunicatie, teamleiders/managers.
Duur en prijs: in overleg
Trainers: Regina Snel samen met jongerenexperts van Jong & Je Wil Wat,  jongenjewilwat.nl

 


Jong Bewust

Jong Bewust is een training waarin je inzicht krijgt in wat je in je leven belangrijk vindt en waar je van nature graag je energie in steekt. Met dat inzicht is het gemakkelijker te handelen vanuit je eigen waarden en behoeften, ondanks alles wat je om je heen tegen komt of wat anderen van je verwachten. Daarnaast gaan we in op Verbindende Communicatie. Dit is open en respectvolle manier van communiceren, die je kan helpen duidelijk en vriendelijk voor je belangen en grenzen op te komen en ze in afstemming met de ander uit te voeren.

De doelgroep zijn jongeren van ongeveer 18-30 jaar, die graag aan de slag willen met elkaar om te onderzoeken wat hun energie geeft en waar hun kracht ligt. De training is ook geschikt voor jongeren die bewuster willen communiceren, zich kunnen of willen leren verplaatsen in de ander en de effecten van hun eigen communicatie willen vergroten.

Resultaat:
– Je hebt inzicht in je behoeften in verschillende aspecten van je leven, zoals opleiding, werk en vrije tijd
– Je hebt inzicht in hoe die behoeften (kunnen) worden vervuld
– Je bent in staat om te communiceren over wat voor jou belangrijk is
– Je steunt en helpt elkaar en krijgt inspiratie en vertrouwen om wezenlijke veranderingen in gang te zetten
– Je formuleert concreet wat het voor jou in essentie betekent om ‘jong bewust’ te zijn.

Wanneer: In overleg.
Locatie: Scherpakkerweg 8 in Eindhoven
Kosten: € 30 excl. BTW pp voor studenten en €80 excl. BTW pp voor werkenden. Dit is inclusief lunch.
Trainers: Windy de Weerd www.aliona.nl en Regina Snel
Opgeven: [email protected]

 


Bewust in je werk

Bewust in je Werk is een programma waarin je inzicht krijgt in wat je in je werk belangrijk vindt en waar je van nature graag je energie in steekt. Met dat inzicht handel je vanuit je eigen waarden en behoeften, ongeacht de waan van de dag, wat anderen belangrijk vinden, of de verwachtingen. Daarnaast gaan we in op Verbindende Communicatie. Dit is een open en respectvolle manier van communiceren, die je kan helpen duidelijk en vriendelijk voor je belangen en grenzen op te komen en ze in afstemming met de ander uit te voeren.

De doelgroep voor dit programma zijn werkenden en werkzoekenden die niet goed weten of kwijt zijn geraakt wat hun energie geeft in hun werk en waar ze op hun plek zijn. De training is ook geschikt voor mensen die bewuster willen communiceren, zich kunnen of willen leren verplaatsen in de ander en effecten van hun eigen communicatie willen vergroten.
Deze training van drie dagdelen (één ochtend en een hele dag) geef ik samen met Windy de Weerd, www.aliona.nl.

Wanneer: In overleg.
Locatie: Scherpakkerweg 8, Eindhoven
Kosten: €300 excl. BTW.
Trainers: Windy de Weerd www.aliona.nl en Regina Snel.
Opgeven: [email protected]

 


Verbindende Communicatie in woord, kleur en stijl

Woorden die verbinden……..en de kracht van kleur en stijl

In deze workshop combineren we Verbindende Communicatie met de ‘uiterlijke mens’. Kleding is communicatie: met je uiterlijk laat je zien wie je bent. Ook al doe je niets, je geeft altijd indrukken af. Je eigen uitstraling is dus een heel belangrijk communicatiemiddel tot verbinding. Een uitstraling die in balans is met wie je werkelijk bent, draagt bij tot een efficiënte communicatie met je klant/cliënt of collega. Het versterkt het gevoel dat mensen op je kunnen vertrouwen en dat je kundig bent. Je kunt er zelf veel aan doen om een positief beeld bij de ander op te roepen. De uiterlijke indruk is te beïnvloeden door aandacht te hebben voor lichaamshouding, kleding, kleur, accessoires, maar ook voor je tempo van spreken en mimiek.

In de praktijk
In deze eendaagse workshop ga je actief aan de slag met de taal van verbinden en hoe je dit kunt toepassen in je persoonlijke leven en werkomgeving. Je wordt je bewust van je eigen indruk en leert hoe je deze in overeenstemming kunt brengen met wie je bent en met de boodschap die je wilt overbrengen.

Praktisch
Voor wie
: Je kunt je individueel of als team inschrijven. Maximum aantal deelnemers is veertien.
Data: in overleg
Locatie: Rijsven 44, Eindhoven
Kosten: € 115,- excl. BTW, inclusief lunch.
Workshopleiders: Regina Snel en Femia Spijkerman: www.hetspiegelpunt.nl
Meer informatie en inschrijven: [email protected], 06-43115723